Fer balanç en poques paraules dels 25 anys d’ENGINYERIA REVENTÓS és tot un repte, el món i l’ofici han canviat força amb el temps. Al 1.995 tot just despertàvem al món digital, des de llavors hi ha hagut molts canvis, han aparegut noves tecnologies, han canviat normatives i han aparegut  organismes, s’ha afegit més burocràcia, …

Hi ha coses però que no han canviat, el nostre objectiu ha estat sempre projectar per construir, amb el cap clar i els peus tocant a terra, pensant sempre en les repercussions de tota mena que tenen els productes de la nostra feina.

Amb un creixement lent, hem passat de ser una petita oficina d’enginyeria, especialitzada inicialment en estructures, a tenir ara una mida mitjana i molts més centres d’interès, ens hem diversificat sense oblidar mai quins son els nostres punts forts.

L’equip professional és cohesionat i sòlid, de llarg recorregut a l’empresa, centrat en el disseny, projecte, desenvolupament i supervisió d’obres civils i d’edificació: ponts, passarel·les, edificis, estructures singulars, obres marítimes i hidràuliques, carreteres, ferrocarrils, paisatgisme, urbanisme i millora urbana.

Per a nosaltres cada projecte és un prototip únic que mereix la mateixa atenció que la que un bon artesà dedica al seu treball, això no ens impedeix utilitzar en la nostra activitat, i en les obres projectades, les eines i la tecnologia més avançades. Creiem que la integració, social, ambiental i estètica de les actuacions han de ser contemplades des del bell inici, com a base de partida de cada projecte.

El món d’avui és complex. La transformació de l’espai és l’objectiu de l’enginyeria, la seva gestió està immersa en la complexitat. L’experiència necessària per resoldre els problemes tècnics no pot ser la raó per deixar de banda el tenir una visió general de la nostra activitat. A ENGINYERIA REVENTÓS estem especialitzats en trobar solucions simples a problemes complexos, afectats per múltiples factors, de caràcter general o específic; és la nostra manera d’entendre l’ofici.

Per resumir la nostra trajectòria als 25 anys d’història de la nostra firma hem seleccionat 21 obres que formen part d’un llibre conmemoratiu. Els criteris de selecció d’aquestes obres han estat:

  • Construïdes després del 1.995, pròpies de la societat. Com més recents millor.
  • Representatives de la nostra manera de fer i de prou qualitat.
  • Que majoritàriament no haguessin aparegut a les publicacions anteriors.

Per a la present edició vam fer una convocatòria a través de l’associació del nostre barri barceloní, Poblenou Urban District, a la recerca d’artistes acostumats a l’escala gran de l’art urbà per reinterpretar les nostres obres, vam triar-ne 3 d’ells. Volíem una visió externa, no enginyeril ni de professionals de la construcció. A cadascuna de les obres seleccionades per formar part del llibre, a banda de les fotografies, s’adjunta una làmina amb la seva visió artística.

Abans d’acomiadar-me i deixar pas a que parlin les obres, dir-vos que tot plegat forma part també d’un projecte vital, més de la meitat de la meva vida professional.

Manuel Reventós i Rovira, Enginyer de Camins